Persoonlijk leiderschap met impact

Persoonlijk leiderschap met impact?  Masterclass programma Stratego voor vrouwen

Dit unieke programma dat wij al meer dan 17 jaar organiseren en honderden vrouwen hebben gevolgd is ontwikkeld voor vrouwen met ambitie. Binnen zes maanden tijd krijg je aanzienlijk meer invloed, leer je nog beter voor jezelf te onderhandelen, realiseer jij jouw doelen, ontvang je alle bagage om een carrière stap te maken én ervaar je de humor in je werk.

Tijdens het Masterclass programma ontwikkel je jouw persoonlijk leiderschap en vergroot je je strategisch vermogen.  Vanuit verschillende invalshoeken werk je intensief aan de ontwikkeling van jouw vermogen om meer invloed uit te oefenen in de organisatie waar jij werkt. Je vergroot je zelfvertrouwen en leert hoe je zaken strategisch aanpakt en meer zelf de regie voert. Je ontwikkelt een persoonlijke visie, leert je krachtig te profileren en positioneren, effectief te onderhandelen en om te gaan met de verschillende niveaus van macht.

In het Masterclass programma leer je:

 • Welke ongeschreven regels je moet kennen om carrière te maken, of gewoon met plezier je werk te doen
 • Hoe je niet zo hard hoeft te werken om je doelen te bereiken
 • Dat jij niet de enige vrouw bent die het spel niet altijd doorheeft of geen zin heeft om het mee te spelen
 • Welke tactieken en strategieën je kan toepassen om je doelstellingen te bereiken
 • Hoe je een krachtenveldanalyse maakt
 • In te schatten met welk type spelers je te maken hebt en hoe je daar strategisch mee omgaat
 • Hoe jij je krachtig en duidelijk kunt profileren en presenteren
 • Praktische zinnen om te zeggen op de momenten waarop je anders blokkeert of heel boos wordt
 • Wat effectieve onderhandelingsstrategieën voor jou zijn
 • Welk niveau van macht anderen inzetten en hoe jij daar zelf mee kunt spelen
 • Welke ‘unconscious bias’ (die we allemaal hebben) jouw carrière in de weg kunnen staan
 • Te focussen doordat je weet wat je persoonlijke visie is en vanuit welke waarden je werkt
 • Hoe je effectief je mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten inzet en gezien wordt als ‘potential’ en serieuze gesprekspartner

Kortom, je krijgt meer zelfvertrouwen, meer strategisch vermogen, meer lol en meer invloed.

En wat krijgt jouw organisatie? De businesscase.

Het Masterclass programma levert niet alleen jou, maar ook de organisatie veel op. Zij krijgen:

 • Een medewerker die met meer plezier en humor bij de organisatie werkt omdat ze begrijpt hoe het spel gespeeld wordt
 • Vrouwelijk talent dat klaar is om een volgende stap te maken: ‘de pijplijn’ blijft gevuld
 • En talent dat weet dat het gras bij de buren niet groener is, dus langer bij de organisatie blijft
 • Daarmee komen er meer vrouwen op invloedrijke posities en dat leidt tot meer innovatie, betere besluitvorming en een hogere bruto winstmarge
 • Want wist je dat organisaties met meer vrouwen gemiddeld 30% meer rendement realiseren?

Zelfstandig ondernemende vrouwen

Ook zelfstandig ondernemende vrouwen zijn van harte welkom om het Masterclass programma te volgen. De investering verdien je snel terug. Je leert beter over jouw tarief te onderhandelen, jezelf krachtiger te presenteren waardoor je acquisitiekracht toeneemt en jouw strategisch vermogen neemt toe waardoor je sneller resultaat bereikt. Voor jou dus meer klanten, meer impact en meer omzet.

Praktisch

We werken tijdens dit programma een half jaar met een groep van minimaal 5 en maximaal 12 vrouwen. De deelnemers brengen hun persoonlijke ervaringen en cases in en de begeleiders belichten de onderwerpen vanuit de vakliteratuur, onderzoek en eigen ervaring.

Wil je weten wat de opbouw van het programma is? Bekijk het programma.

Investering

De investering voor het Masterclass programma bedraagt 7.875,=, excl. BTW. Dit bedrag is inclusief locatiekosten, koffie, heerlijke lunches, twee diners, de boeken ‘Stratego® voor vrouwen’, ‘Strategisch onderhandelen voor vrouwen’ en ‘Vrouwen bluffen niet’ én een jaarabonnement op de In Touch Online Academy.

In-company

Het Masterclass programma organiseren we ook in-company. Als minimaal 5 vrouwelijke collega’s ook enthousiast zijn over de Masterclass, dan maken wij het programma graag op maat voor jouw organisatie.

Ervaren begeleiders

Het programma is ontwikkeld door vrouwen die (bijna) al hun ambities hebben gerealiseerd. Wij, Monic Bührs en Elisa de Groot, richtten In Touch 27 jaar geleden op. Inmiddels zijn Mira Vasic, Lisa van Blaricum en Aleksandra Majkic als ervaren partners toegetreden. We hebben samen meer dan 135.000 uur ervaring met diversiteit & inclusie en inmiddels hebben we duizenden vrouwen getraind bij honderden kleinere én gerenommeerde nationale en internationale organisaties. Tevens zijn we de auteurs van verschillende managementboeken, waaronder de bekende klassieker en ‘everseller’ Stratego voor Vrouwen dat meer dan 35.000 keer is verkocht.

Masterclass programma Stratego voor vrouwen

Het doel van dit vrouwelijk talentprogramma is om het strategisch vermogen van vrouwen te vergroten. De deelnemers krijgen inzicht in de ongeschreven regels van het ‘politieke spel’. Ze leren op hun eigen manier met het strategisch spel om te gaan en gebruik te maken van hun vrouwelijke kwaliteiten.

Masterclass programma Stratego voor vrouwen

5 november 2024 – 15 april 2025

Het programma bestaat uit een kickoff bijeenkomst, zes workshops, twee intervisiebijeenkomsten en een afrondingsbijeenkomst. Daarnaast voeren de deelnemers drie individuele gesprekken (een intakegesprek en twee coachgesprekken). De bijeenkomsten vinden plaats in De Waver, een prachtige locatie in een stiltegebied tussen Ouderkerk aan de Amstel en Vinkeveen. De middagbijeenkomsten starten om 12.00 uur met een lunch. De kickoff- en afrondingsbijeenkomst vinden plaats van 18.00 uur tot 21.00 uur. En de hele dagen vinden plaats van 09.00 tot 17.00 uur, m.u.v. de eerste workshop die duurt tot 18 uur.

Intakegesprek en archetypisch profiel

Het programma start met een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek lichten wij het programma toe en bespreken we de leerwensen van de deelnemers.

Kickoff- en afrondingsbijeenkomst

5 november 2024, respectievelijk 15 april 2025.

De eerste gezamenlijke bijeenkomst is een diner. Tijdens deze avond maken de deelnemers en begeleiders kennis met elkaar, het programma wordt toegelicht en de praktische zaken worden besproken.

Het programma wordt afgesloten met een afrondingsbijeenkomst waarin de deelnemers hun persoonlijke beleving en ontwikkeling tijdens het programma en hun verdere ambitie presenteren.

Het programma van de Masterclass is gebaseerd op de boeken ‘Stratego® voor vrouwen’, ‘Strategisch onderhandelen voor vrouwen’ en ‘Sterke mannen Slimme vrouwen’. Het boek Stratego® voor vrouwen was genomineerd voor Managementboek van het jaar 2008.

Naast de gezamenlijke start en afrondingsbijeenkomst, is de opbouw van het programma als volgt:

Workshop ‘Stratego voor vrouwen’

19 november 2024, ’s middags

“Als er een mooie positie vacant komt, stappen mannen er zelf op af. Krijgen ze nul op het rekest dan proberen ze het een paar dagen later gewoon nog een keer. De meeste vrouwen zijn vooral inhoudelijk met hun werk bezig en denken dat ze dan vanzelf beloond worden met een promotie.”
Uit: Het Financiële Dagblad,“Slim spel in de wandelgang”

Tijdens de workshop ‘Stratego voor vrouwen’ krijgen de deelnemers zicht op ‘de regels van het spel’ én leren zij hoe ze het spel strategisch mee kunnen spelen zonder zichzelf te verliezen.

De deelnemers krijgen inzicht in de verschillende oriëntaties van mannen en vrouwen en de uitwerking daarvan in de manier waarop we in organisaties met elkaar samen werken. Zij maken een krachtenveldanalyse van hun werksituatie. Wie zijn de spelers en wat zijn de formele en informele krachtenvelden binnen uw organisatie? Welke positie kiezen zij daarin? Welke strategieën en tactieken kiezen anderen? Verder gaan we in op de niveaus van persoonlijke macht. Welke invloed oefenen de deelnemers uit en welk niveau van macht kan effectief worden ingezet richting de spelers in het krachtenveld?

De deelnemers ontvangen het boek Stratego® voor vrouwen.

Intervisie 1

17 december 2024 ’s middags

Tussen de workshops vinden twee begeleide intervisiebijeenkomsten plaats. Het doel van deze bijeenkomsten is verdieping en reflectie gericht op de individuele werksituaties en het gedrag van de deelnemers.

Workshop ‘Profileren en persoonlijke presentatie

21 januari 2025 ’s ochtends

Tijdens deze workshop wordt gewerkt aan een krachtige profilering en presentatie. De deelnemers krijgen inzicht in de aspecten die bepalen of zij worden gezien als een krachtige persoonlijkheid. Welke fysieke en verbale aspecten zijn van belang om te zorgen dat u zichzelf krachtig presenteert?

We gaan in op het ‘onzichtbare werk’ dat vrouwen vaak onbewust doen en waarvoor ze niet ‘de credits’ krijgen. De deelnemers worden zich bewust van de vele soorten ‘disappearing acts’ en krijgen suggesties hoe zij hun bijdrage en resultaten meer zichtbaar kunnen maken.

Verder wordt intensief gewerkt aan het daadwerkelijk krijgen van impact. Met andere woorden: Hoe kun je jezelf krachtig profileren zonder te worden gezien als een ‘bitch’? Of hoe neem je letterlijk en figuurlijk ‘de ruimte’ en blijf je met anderen in verbinding?

Workshop ‘Personal Branding’

21 januari 2025 ’s middags

Jouw Personal Brand is de meest krachtige marketingtool om jouw doelen te bereiken. Bij Personal Branding beschouw je jezelf als een merk. Vanuit deze gedachte kijk je gericht naar jezelf, jouw ambities en de strategie waarmee je jouw doelen wilt bereiken. Het is daarbij van belang je te onderscheiden van anderen. Tijdens deze sessie werk je intersief aan de ontwikkeling van jouw Personal Brand en hoe deze strategisch neer te zetten. De sessie wordt begeleid door een professionele Personal Branding consultant.

Presentatie ‘Unconscious bias’ en Intervisie 2

13 februari 2025 ’s middags

Deze middag starten we met een presentatie over unconscious bias, de onbewuste aannames die we allemaal hebben. En gelukkig maar, want dat zorgt er voor dat we snel nieuwe informatie kunnen verwerken. Daardoor blijven we veilig en weten we hoe we ons in bepaalde situaties moeten gedragen. Het lastige van bias is echter dat het ‘unconscious’ is. We hebben allemaal onbewuste gedachten, bijvoorbeeld gedachten over wat gewenst gedrag is van vrouwen en mannen of gedachten over welk gedrag ‘echte’ leiders laten zien. We beoordelen mensen op basis van hun uiterlijk, hoe zij zich gedragen, hoe zij praten, wat hun achtergrond is etc. Op die manier sluiten we onbewust mensen uit en worden niet alle talenten binnen de organisatie benut. We nemen je tijdens de presentatie mee in een aantal vormen van bias die de carrières van vrouwen in de weg staan.

Vervolgens hebben we de tweede begeleide intervisie-bijeenkomst. Het doel van deze bijeenkomst is verdieping en reflectie gericht op de individuele werksituaties en het gedrag van de deelnemers.

Workshop ‘Macht en effectieve communicatie’

3 maart 2025 ’s morgens

Tijdens deze workshop oefenen de deelnemers met het uitbreiden van hun handelingsrepertoire op basis van de verschillende niveaus van macht. Verder oefenen zij met gedrag van archetypische godinnen dat zij van nature niet in eerste instantie in zouden zetten. De deelnemers bepalen op basis van hun archetypenprofiel welk gedrag zij willen oefenen. Tijdens de workshop wordt ingegaan op de dynamiek van de verschillende niveaus van macht en tussen de verschillende archetypen.

Welk gedrag is in welke situatie het meest effectief?

Workshop ‘The Color Company’

3 maart 2025 ’s middags

Op basis van intuïtie krijg je tijdens deze workshop inzicht in en handvatten voor het creëren van helderheid ten aanzien van je ‘hoger doel’ en mogelijkheden voor persoonlijke groei. De workshop wordt gegeven door Sabine Alblas van The Color Company.

Workshop ‘Strategisch onderhandelen’

24 maart 2025 ’s middags

Veel vrouwen vinden onderhandelen een lastig punt. Een onderdeel dat ze liever overslaan. Echter om invloed te kunnen uitoefenen, moeten we onderhandelen. Om je werk goed te kunnen doen heb je geld, ruimte en positie nodig. En dus onderhandel je over (vergader)tijd om je ideeën te presenteren, opleidingsmogelijkheden, fysieke ruimte, promoties enzovoorts. Onderhandelen is niet voor niets één van de kritische factoren voor succes.

De deelnemers werken in rollenspellen met een acteur, gebaseerd op reële cases die de deelnemers zelf inbrengen. Tijdens deze workshop gaan we ook in op de verschillende manieren van onderhandelen met mannen en vrouwen en hoe de deelnemers daarvan strategisch gebruik kunnen maken.

In oktober 2009 publiceerden Monic Bührs en Elisa de Groot, samen met Yvette Berkel, het boek ‘Strategisch onderhandelen voor vrouwen’. De deelnemers aan de masterclass ontvangen de herziene uitgave van dit boek dat in het najaar van 2018 wordt gepubliceerd.

Afrondingsavond

15 april 2025 ‘s avonds

Coachgesprekken

Data worden individueel vastgesteld

Tijdens het programma voeren de deelnemers twee individuele coachgesprekken met één van de docenten van de masterclass. Tijdens deze gesprekken brengen de deelnemers persoonlijke casuïstiek in en wordt gewerkt aan persoonlijke ontwikkeling. De coachgesprekken vinden plaats in Limmen, Noord Holland of naar keuze online.

Masterclass programma Stratego voor vrouwen

Het programma is ontwikkeld voor vrouwen die de ambitie hebben zich verder te ontwikkelen en meer zelf de regie te voeren. Vanuit verschillende invalshoeken werken de deelnemers intensief aan het versterken van zelfvertrouwen en de ontwikkeling van hun strategisch vermogen om invloed uit te oefenen in de organisatie waar zij werken.

We werken met maximaal 12 deelnemers. De deelnemers hebben minimaal HBO werk- en denkniveau. Het niveau van de Masterclass is HBO/WO niveau.

De studiebelasting tussen de bijeenkomsten bedraagt gemiddeld anderhalf uur.


‘Afrondingsavond Masterclass Stratego voor vrouwen 2019’

Masterclass programma Stratego voor vrouwen

Elisa de Groot en Lisa van Blaricum van In Touch Female Leadership & Career Academy zullen, afhankelijk van het aantal deelnemers, de bijeenkomsten begeleiden.
Tijdens de workshop ‘Strategisch onderhandelen’ wordt gewerkt met een ervaren trainingsacteur. De workshop ‘Personal Branding’ wordt gegeven door een Personal Branding Specialist. En de workshop van de ‘The Color Company’ wordt gegeven door Sabine Alblas.

   

Elisa de Groot                                Lisa van Blaricum

Co-founder & Senior Partner.           Partner

Masterclass programma Stratego voor vrouwen

Intakegesprekoktober/november 2024

Kick-off bijeenkomst5 november 2024 – avond
Workshop Stratego voor vrouwen19 november 2024 – middag
Intervisie17 december 2024 – middag
Coachgesprekkendata worden in onderling overleg bepaald
Workshop ‘Profileren en zakelijke presentatie’21 januari 2025 – ochtend
Workshop ‘Personal Branding’
21 januari 2025 – middag
Presentatie ‘Unconscious bias’ en Intervisie13 februari 2025 – middag
Workshop ‘Macht en effectieve communicatie’3 maart 2025 – ochtend
Workshop ‘The color company’3 maart 2025 – middag
Workshop ‘Strategisch onderhandelen voor vrouwen’24 maart 2025 – middag
Afrondingsavond15 april 2025 – avond

Masterclass programma Stratego voor vrouwen

De investering voor de masterclass ‘Stratego voor vrouwen’ bedraagt per persoon € 7.875,-

Dit is inclusief locatiekosten, koffie, lunches, diners, de boeken ‘Stratego® voor vrouwen’, ‘Strategisch onderhandelen voor vrouwen’, ‘Vrouwen bluffen niet’ én een jaarabonnement op de In Touch Academy.

Masterclass programma Stratego voor vrouwen

“Het kiezen en handelen vanuit mijn eigen waarden is voor mij één van de belangrijkste opbrengsten van deze masterclass. Ik heb ontdekt dat ik meer invloed kan uitoefenen (en op welke manieren ik dat kan doen) en mij minder afhankelijk hoef te maken. Daarnaast heeft de Masterclass me laten zien en ervaren dat het erg zinnig is om vooraf expliciet stil te staan bij welke andere personen een rol spelen, een inschatting te maken van zijn of haar opvattingen en persoonlijkheid en met die analyse rekening te houden in mijn manier van communiceren en reageren.”
Ines Plasmans, Directeur Communicatie en Externe Betrekkingen, Prorail

“Het meest waardevolle cadeau dat ik mezelf ooit heb gegeven: ‘Stratego voor vrouwen’. Een must voor elke (top)vrouw die nog meer in haar kracht wil komen en haar strategisch inzicht wil vergroten. Gedurende een intensieve periode van 6 maanden maak je kennis met alle facetten van de ongeschreven regels, die van essentieel belang zijn om als vrouw te kunnen functioneren binnen de top van organisaties. Het afwisselende programma zorgt er voor dat je geboeid blijft en telkens weer nieuwe kanten van jezelf en je omgeving ontdekt. Dank je Elisa de Groot en Monic Buhrs voor het opnieuw leren kennen van mezelf!”
Mandy Hundertmark, HR Directeur, Executive Director, JVN gaming & entertainment group

“Ik heb de Masterclass 2012 met ontzettend veel plezier gevolgd. Elisa en Monic hebben ons een veelheid van interventies aangeboden waardoor ik gestimuleerd ben om de diepte in te gaan met mijn leerproces. Mijn ontwikkelpunten zijn veel specifieker geworden en ik heb grote stappen gemaakt. Ik vind de Masterclass een aanrader voor iedere zelfbewuste vrouw die verder wil met haar persoonlijke, strategische ontwikkeling.”
Renate Beckers, Programmamanager Organisatieontwikkeling, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

“Dankzij de Masterclass Stratego voor vrouwen, sta ik steviger in mijn schoenen, kan ik het politieke spel nu wél waarderen én meespelen en gaat onderhandelen me veel beter af. Met concrete voorbeelden worden situaties geschetst en uitgewerkt, waarna je dit meteen in praktijk kunt brengen: met resultaat! De Masterclass is inspirerend en motiverend en je kunt het meteen in je werk toepassen.”
Alinda Magielse, Territory Manager Surgical, Bausch + Lomb

“De Masterclass heeft me geleerd mijn werk meer als een spel te zien: met bijbehorende geschreven en ongeschreven regels, strategisch inzicht, maar ook zeker plezier en humor!”
Marjolein Meulensteen, Portfoliomanager Responsible Investing, a.s.r. verzekeringen

MASTERMINDS

Uniek programma voor alumni van het Masterclass programma Stratego voor vrouwen

We hebben ruim een half jaar intensief samen gewerkt tijdens de Masterclass Stratego voor vrouwen. De ongeschreven regels van het spel, krachtenveldanalyses, archetypen, onderhandelen, profileren, macht en persoonlijke visie. We hebben het met elkaar verkend, geoefend en veel plezier gehad. Maar hoe hou je alles wat de revue is gepasseerd vast? Hoe blijf je alert om het spel strategisch te blijven spelen? En hoe ontwikkel je je verder? Veel van jouw collega alumni stellen ons deze vragen.

Gelukkig worden ook nog steeds de successen gedeeld. De e-mails die we nog regelmatig krijgen als er weer iemand ‘terug gegaan is op haar paard’ of als een oud deelnemer weer een mooie nieuwe stap heeft gemaakt, zijn een feest om te lezen.

VERDER BOUWEN OP DE MASTERCLASS

Na ruim 30 Masterclasses zijn er inmiddels meer dan 350 vrouwen die het programma hebben gevolgd. Hoe leuk is het om de Masterclass een vervolg te geven en in een kleine groep van maximaal 8 deelnemers vragen, ervaringen en nieuwe inzichten uit te wisselen!

 • Hoe hou ik mijzelf scherp om gesprekken meer strategisch voor te bereiden?
 • Op welke manier oefen ik invloed uit op die dominante of super charmante maar onbetrouwbare collega?
 • Wat zijn de nieuwste inzichten op het gebied van genderdiversiteit?
 • Met wie kan ik sparren over een volgende stap in mijn carrière?
 • Hoe zorg ik voor zichtbaarheid, zeker als ik zoveel thuis aan het werk ben
 • Op welke manier schrijf ik een krachtig CV en hoe profileer ik me op LinkedIn?
 • Ik was super alert en gemotiveerd na de Masterclass, maar hoe hou ik dat vast?

We gaan aan de slag met al deze en alle andere vragen die jij hebt en brengen alle ‘minds’ van de Masterclass samen in de Stratego voor vrouwen Masterminds’.

Masterminds is een denktank waarbij in ons geval ambitieuze vrouwen de koppen bij elkaar steken om er gezamenlijk wijzer uit te komen. De kracht van de groep is dat je elkaar verder helpt: waar de één met een vraag stoeit, weet een ander het antwoord. Maar dat niet alleen, we delen ook onze nieuwste inzichten, bijvoorbeeld op het gebied van genderbias.

PROGRAMMA

Stratego voor vrouwen Masterminds is een online programma van 6 maanden waarin wij jou meenemen in nieuwe inzichten, waarin je je netwerk uitbreidt en kunt sparren met andere topvrouwen, waarin je jouw persoonlijke vragen kunt bespreken tijdens een coachgesprek en waarin je alles wat we in de Masterclass hebben gedaan weer scherp voor ogen krijgt om het spel met nog meer succes en vooral veel plezier te kunnen spelen.

Het Masterminds programma bestaat uit 5 maandelijkse online bijeenkomsten van maximaal 2 uur en een persoonlijk coachgesprek. Het kost je dus weinig tijd: maar 1x per maand twee uur aan het eind van de dag van 15.30 tot 17.30 uur. Het coachgesprek kan online, of als je daarvoor kiest spreken we af om te wandelen.

Wat gaan we doen tijdens de 5 online bijeenkomsten?

ONLINE BIJEENKOMSTEN

01 Wrap-up Masterclass – Elisa

We maken kennis met de andere deelnemers in deze Masterminds groep. Geweldig leuk om je netwerk uit te breiden met andere interessante vrouwen met ieder hun eigen verhaal. Verder gaan we in een vogelvlucht nog een keer door de theorie van de Masterclass: onderhandelen, profileren, krachtenveldanalyse, niveaus van macht en hoe je het spel strategisch speelt. En jij krijgt de gelegenheid om al jouw vragen over hoe je de theorie in de praktijk brengt te stellen.

02 Beklim het podium en schitter – Julia

Julia Wouters werkte als politiek adviseur van één van de ministers en kent de media- en Haagse politiek als geen ander. Zij was zowel voor- als achter de schermen actief en gaat jou helpen om te stralen. Zij laat je zien hoe je een goed verhaal houdt. Dat deed zij jarenlang voor de minister, maar hoe hou jij de aandacht vast en maak je een onvergetelijke indruk? Of je nu gaat optreden in de media, een interview geeft voor de nieuwsbrief van jouw bedrijf of een presentatie gaat geven over jouw project. Julia helpt je bij het schrijven van een ijzersterk verhaal en je krijgt tips voor een krachtige en authentieke uitstraling.

03  Schrijf een krachtig CV en profileer jezelf op LinkedIn – Mira

Jezelf profileren met je CV en netwerken binnen jouw vak is cruciaal voor je carrière. Je wilt dat bezoekers op LinkedIn in één oogopslag getriggerd zijn door jouw profiel. Mira promoveerde als bouwkundig ingenieur in Milaan, was lector aan de universiteit, werkte in Italië, Spanje en Griekenland en was corporate recruiter voor international graduates. Zij laat je zien hoe je het algoritme van LinkedIn verslaat, zodat je vaker zichtbaar bent op de juiste plaatsen. En Mira vertelt je hoe je een ‘pain letter’ schrijft in plaats van een motivatiebrief en hoe je waarde toevoegt aan jouw CV zodat degene die het leest meteen denkt ‘die wil ik spreken’.

04 Krabbenmand en queenbee Monic

Onze visie is dat de wereld leuker wordt met meer vrouwen op invloedrijke posities. Dat krijgen we sneller voor elkaar als we elkaar omhoog helpen. Maar dat ligt niet altijd voor de hand. Onbewust laten vrouwen nogal eens ‘krabbenmandgedrag’ zien. Met roddelen, elkaar niet helpen of uit zorg zeggen dat ‘ze er nog niet aan toe is’, kunnen vrouwen elkaar klein houden. Monic laat zien hoe de mechanismen werken en hoe krabbenmand gedrag tot queenbees leidt. Je krijgt handvatten om ermee om te gaan als je er zelf last van hebt en tips hoe je andere vrouwen verder helpt.

05  Genderbias, onze onbewuste aannames – Elisa

We hebben ze allemaal: onbewuste vooroordelen. Aannames over hoe vrouwen en mannen zich gedragen, hoe leiderschap eruit ziet en wie wel of niet geschikt is om het voortouw te nemen. Deze vooroordelen maken het voor vrouwen lastiger om promotie te maken, te onderhandelen en voor elkaar te krijgen wat je wilt. Op basis van ’50 ways to fight bias’ van Lean In bespreken we de verschillende soorten genderbias en aan de hand van hele concrete voorbeelden krijg je zicht op waarom onze hersenen deze denkfouten maken en vooral hoe je daar op een positieve, effectieve manier mee om kunt gaan.

06  Individuele coach-gesprekken – Elisa, Mira of Monic

Wil je graag een volgende stap maken? Vraag je je af hoe je ervoor zorgt dat jij gevraagd wordt om projectleider van dat nieuwe project te worden? Wil je je visie verder aanscherpen? Jouw CV en LinkedIn profiel krachtiger formuleren? Of oefenen met een sollicitatie-, onderhandel- of beoordelingsgesprek?

Jij bepaalt waar je het graag over wilt hebben tijdens het coachgesprek en kiest door wie je wilt worden gecoacht. We kunnen het gesprek online voeren, dan heb je geen reistijd en voer je het gesprek comfortabel vanuit je eigen werkplek. Of we spreken af om samen te wandelen, met een kop koffie als bonus

Investering

Jouw investering voor dit Masterminds programma bedraagt allereerst een gezonde hoeveelheid enthousiasme en drive om het spel nog beter te spelen.
In euro’s bedraagt je investering € 1.875,=.  Alle bedragen zijn exclusief BTW.

Laat het ons weten als je geïnteresseerd bent in dit inspirerende programma. Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn, vormen we weer een nieuwe Masterminds groep en stellen we de data vast.

 

Wil je nog verder de diepte in?