VIP – persoonlijk coach programma

VIP – Coach programma

Het programma is ontwikkeld voor ambitieuze vrouwen die hun strategisch vermogen willen ontwikkelen, meer impact en meer plezier willen hebben op het werk. Vanuit verschillende invalshoeken werk je intensief aan de ontwikkeling van jouw vermogen om invloed uit te oefenen in de organisatie waar jij werkt.

Je werkt één op één met een senior coach en brengt persoonlijke ervaringen en cases in. De coach belicht de onderwerpen vanuit de vakliteratuur, onderzoek en eigen ervaring.

De volgende vragen komen aan de orde:

 • Wat zijn de verschillende oriëntaties van mannen en vrouwen en wat is het effect daarvan in de manier waarop wij in organisaties samenwerken
 • Welke ongeschreven regels zijn van belang binnen jouw organisatie
 • Hoe is het krachtenveld waarin jij werkt opgebouwd
 • Wie zijn de spelers in het krachtenveld en hoe kun je hen goed inschatten
 • Welke tactieken en strategieën kun je toepassen om je doelstellingen te bereiken
 • Hoe ga je om met de dynamiek tussen de verschillende mannelijke en vrouwelijke archetypen
 • Hoe werk je effectief samen met andere vrouwen en omzeil je het ‘krabbenmand’.
 • Op welke manier kun je de niveaus van persoonlijke macht inzetten
 • Wat is jouw persoonlijke visie
 • Wat zegt jouw intuïtie
 • Hoe kun je je krachtig profileren en presenteren
 • Wat zijn effectieve onderhandelingsstrategieën
 • Hoe communiceer je effectief
 • Hoe maak je met plezier carrière en zet je zowel masculiene als feminiene kwaliteiten in

VIP – Coach programma

Het doel van dit vrouwelijk talentprogramma is om het strategisch vermogen van vrouwen te vergroten. De deelnemers krijgen inzicht in de ongeschreven regels van het ‘politieke spel’. Je leert op je eigen manier met het strategische spel om te gaan en gebruik te maken van jouw vrouwelijke kwaliteiten. Het sparren over persoonlijke vragen en casuïstiek wordt afgewisseld met theorie en praktisch oefenen.

VIP – Coach programma

Opbouw programma

Het VIP-programma is gebaseerd op de boeken ‘Stratego® voor vrouwen’‘Onderhandelen voor vrouwen’‘Sterke mannen Slimme vrouwen’ en ‘Vrouwen bluffen niet’. Het boek Stratego voor vrouwen was genomineerd voor Managementboek van het jaar 2008. Bij het programma ontvang je een boekenpakket.

Het VIP-programma bestaat uit 7 bijeenkomsten van ongeveer anderhalf uur waarin in ieder geval de volgende onderwerpen aan de orde komen:

Intakegesprek en archetypisch godinnenprofiel

Je vult online een vragenlijst in en ontvangt op basis daarvan een persoonlijk profiel gebaseerd op de archetypische godinnen. Tijdens het intakegesprek licht je jouw leerwensen toe en wordt het archetypen profiel besproken.

‘Ongeschreven regels van het spel’

 “Als er een mooie positie vacant komt, stappen mannen er zelf op af. Krijgen ze nul op het rekest dan proberen ze het een paar dagen later gewoon nog een keer. De meeste vrouwen zijn vooral inhoudelijk met hun werk bezig en denken dat ze dan vanzelf beloond worden met een promotie.”

Uit: Het Financiële Dagblad,“Slim spel in de wandelgang”

Je krijgt zicht op ‘de regels van het spel’ én leert hoe je het spel strategisch mee kunt spelen zonder jezelf te verliezen. Daarnaast krijg je inzicht in de verschillende oriëntaties van mannen en vrouwen en de uitwerking daarvan in de manier waarop we in organisaties met elkaar samen werken. Je maakt een krachtenveldanalyse van jouw werksituatie. Wie zijn de spelers en wat zijn de formele en informele krachtenvelden binnen jouw organisatie? Welke positie kies jij daarin? Welke strategieën en tactieken kiezen anderen?

‘Profileren en persoonlijke presentatie’

We werken aan een krachtige profilering en presentatie. Je krijgt inzicht in de aspecten die bepalen of jij wordt gezien als een krachtige persoonlijkheid. Welke fysieke en verbale aspecten zijn van belang om te zorgen dat je jezelf krachtig presenteert?

Er wordt intensief gewerkt aan het daadwerkelijk krijgen van impact. Met andere woorden: Hoe kun je jezelf krachtig profileren zonder te worden gezien als een ‘bitch’? Of hoe neem je letterlijk en figuurlijk ‘de ruimte’ en blijf je met anderen in verbinding?

‘Macht en effectieve communicatie’

Wie carrière wil maken, zal vooral egomacht moeten laten zien. Dat betekent dat je het podium moet nemen, besluitvaardig moet zijn, resultaten zichtbaar moet kunnen maken en jezelf weet te profileren. Egomacht is echter maar één vorm van macht. Naast macht door prestaties bestaat er ook macht door hulp te vragen, bondgenootschap, reflectie en zelfkennis en macht door een persoonlijke visie. Je krijgt inzicht in de niveaus van macht en de winst van het inzetten van deze verschillende niveaus voor organisaties. Welk niveau van macht zet jij vooral in? En wat is het dominante niveau van macht dat binnen jullie organisatie wordt ingezet? Aan de hand van filmfragmenten schetsen wij een duidelijk beeld van het gedrag dat hoort bij de verschillende niveaus van macht. Ook gaan we in op de genderissues die een rol spelen bij het uitoefenen van invloed. 

‘The Color Company’

Op basis van intuïtie krijg je tijdens de workshop van ‘the color company’ inzicht in en handvatten voor het creëren van helderheid ten aanzien van jouw persoonlijke visie en mogelijkheden voor groei. Deze sessie wordt samen gegeven met Sabine Alblas van The Color Company.

 ‘Strategisch onderhandelen’

Veel vrouwen vinden onderhandelen een lastig punt. Een onderdeel dat ze liever overslaan. Echter om invloed te kunnen uitoefenen, moeten we onderhandelen. Om je werk goed te kunnen doen heb je geld, ruimte en positie nodig. En dus onderhandel je over (vergader)tijd om je ideeën te presenteren, opleidingsmogelijkheden, fysieke ruimte, promoties enzovoorts. Onderhandelen is niet voor niets één van de kritische factoren voor succes.

Tijdens één van de bijeenkomsten werk je met een ervaren trainingsacteur. Je kunt dan oefenen met bijvoorbeeld een onderhandelgesprek, met jezelf profileren of het inzetten van verschillende niveaus van macht. Als deelnemer heb jij de regie en kun je zelf bepalen welke cases je inbrengt.

VIP – Coach programma

Tijdens het VIP-programma werk je samen met een senior coach. Daarnaast wordt tijdens één van de bijeenkomsten met een ervaren trainingsacteur gewerkt en werken we tijdens de bijeenkomst over intuïtie samen met Sabine Alblas van The Color Company.

VIP – Coach programma

Het VIP-programma kan op elk moment starten. In overleg met de coach worden de data afgestemd.

VIP – Coaching programma

In principe vinden de coachgesprekken plaats in Limmen, Noord Holland. Als het jouw voorkeur heeft kunnen de coachgesprekken ook voor een deel online plaatsvinden. De bijeenkomst met The Color Company vindt plaats in Haarlem.

VIP – Coach programma

De investering voor het VIP-programma bedraagt € 4.650,=,

Dit is inclusief boekenpakket, trainingsacteur, The Color Company en een jaarabonnement op de In Touch Online Academy.

VIP – Coaching programma

“Elisa is niet alleen een uitstekende coach, maar ook een ware professional in organisatie en teamvraagstukken. Zij heeft zowel oog voor de manager als de mens daarachter, waardoor werken vanuit kracht en inzicht de boventoon gaat voeren. Door haar deskundigheid in combinatie met ervaring met diverse groepen en bedrijfstakken, weet zij als geen ander hoe het spel gespeeld wordt. De kracht van Elisa is dat zij daarin, op een natuurlijke en open wijze, de ander stimuleert en eye openers creëert.”
Mariska Tichem, CEO Domus Magnus

“Je hebt me een aantal keren gecoacht en daar pluk ik nog steeds de vruchten van. Je hebt me geleerd voor de meer strategische posities te gaan. En je hebt me geleerd alleen de activiteiten voor school op te pakken waarbij mijn kinderen me ook zien. Ik ben je er nog steeds dankbaar voor. Inmiddels ben ik sinds 1 januari voorzitter van de Medische Staf (naast mijn baan als Intensivist) en heb ik het gevoel goed op mijn (strategische) plek te zitten.”
Arts, Tergooi Ziekenhuis

“Monic taught me invaluable things about getting ahead in a corporation. In fact, I would qualify the Masterclass Stratego of bureau In Touch as my best course ever. Monic has a no nonsense approach, and as a coach she is merciless but very stimulating. She is a visionary in her field, but with a lightness to prevent the serious subjects from becoming too heavy.”
Elsbeth Prins, Interim manager en adviseur onderwijsmanagement

Wil je nog verder de diepte in?