Workshops

Workshop Stratego voor vrouwen

11 juni 2024, De Waver – Amsterdam

We also organize this workshop in English: https://intouchwrm.nl/en/live-online-workshops/#stratego-for-women-live

Als er een mooie positie vacant komt, stappen mannen er zelf op af. Krijgen ze nul op het rekest dan proberen ze het een paar dagen later gewoon nog een keer. De meeste vrouwen zijn vooral inhoudelijk met hun werk bezig en denken dat ze dan vanzelf beloond worden met een promotie.

Uit: Het Financieele Dagblad, “Slim spel in de wandelgang”

Jongetjes spelen nu eenmaal van jongsaf spelletjes om te winnen. Vrouwen vinden het vaak lastig om hun positie in het spel te scheiden van hun eigen relaties en gevoelens

Uit: De Standaard (België), “Vrouwen moeten het mannenspel leren.

Veel vrouwen deinzen ervoor terug mee te doen aan alle politieke spelletjes die er binnen hun bedrijven gespeeld worden en zoeken een andere baan

Uit: Intermediair, “Wat houdt vrouwen tegen? Ook jong, ambitieus en zonder kinderen blijven ze steken”

In bovengenoemde artikelen wordt aandacht besteed aan de “spelregels” binnen organisaties. De regels en de manier waarop gespeeld wordt, is bepaald door mannen. Als vrouwen ook de hogere posities in organisaties willen bekleden, is het van belang te weten wat de verschillen zijn in het gedrag en de aanpak van vrouwen en mannen. Niet om je aan te passen, maar wél om het spel strategisch mee te kunnen spelen.

Tijdens deze workshop gaan we in op de spelers in het spel, de spelregels en het speelveld.
De deelnemers krijgen inzicht in de verschillende oriëntaties van mannen en vrouwen en de uitwerking daarvan in de manier waarop we in organisaties met elkaar samen werken. Wat zijn de dominante regels van het spel?

We gaan in op de verschillende archetypen en de dynamiek tussen persoonlijkheden. Op welke manier kun je de spelers in het spel het beste beïnvloeden en effectief je doelen realiseren?
Je maakt een krachtenveldanalyse van jouw werksituatie. Wat is jouw speelveld? Wie zijn de spelers en wat zijn de formele en informele krachtenvelden binnen jouw organisatie? Welke positie kies je daarin? Welke strategieën en tactieken kiezen anderen? En op welke manier kun je omgaan met verschillende belangen en de spelers in het spel voor jou laten werken? Je gaat naar huis met nieuwe inzichten over gender en strategie én een uitbreiding van uw netwerk van hoger opgeleide vrouwen.

Voor wie

De workshop ‘Stratego voor vrouwen’ is bedoeld voor vrouwen die zicht willen krijgen op ‘de regels van het spel’ én willen leren hoe je het spel strategisch mee kunt spelen zonder jezelf te verliezen.

We werken met maximaal 12 deelnemers, tenzij anders aangegeven. De deelnemers hebben minimaal HBO werk- en denkniveau. Het niveau van de workshop is HBO/WO niveau.

Begeleiding

De workshop Stratego voor vrouwen wordt gefaciliteerd door onze ervaren trainers.

Elisa de Groot heeft 30 jaar werkervaring in verschillende posities op het gebied van Human Resource Management en Consultancy. Als consultant was zij met name actief op het gebied van het vormgeven en begeleiden van complexe veranderingsprocessen. In 1997 heeft zij samen met Monic Bührs In Touch female leadership & career academey opgericht en zij heeft bijna 25 jaar ervaring als keynote speaker, trainer en coach.

Waar

In Touch organiseert deze workshop in The Waverly House, een unieke landelijke locatie in De Waver, het fluistergebied tussen Ouderkerk aan den Amstel en Vinkeveen www.waverlyhouse.nl. De workshopdagen zijn altijd compleet verzorgd met koffie/thee/fris, tussendoortjes & uitgebreide lunch. Ook krijg je het boek Stratego voor vrouwen of een van onze andere boeken kado.

Investering

Er zijn 3 opties voor jou om uit te kiezen:

A | Workshop Stratego voor vrouwen€ 995,=
B | Workshop Stratego voor vrouwen
inclusief abonnement op de online academy
€ 1.170,=
(in plaats van € 1.190,=)
C | Workshop Stratego voor vrouwen
inclusief abonnement op de online academy en een persoonlijk coachgesprek*
€ 1.470,=
(in plaats van € 1.545,=)

Workshop ‘Profileren, zichtbaarheid en impact’

Datum in overleg

Heb jij wel eens gehoord dat je je meer moet profileren, meer zichtbaar moet zijn? Dan ben je niet de enige! Als je vraagt hoe je dat doet, is het antwoord vaak: ‘gewoon jezelf laten zien’.

Of misschien hoor je terug dat mensen jou lastig vinden om mee samen te werken. Ze noemen je arrogant of bot en ontactisch. Terwijl jij gewoon hard werkt en resultaten wilt behalen.

Of jouw mannelijke collega wordt wél gevraagd voor dat interessante nieuwe project dat jij ook graag had willen leiden. Hij krijgt wel een promotie en zelfs salarisverhoging, terwijl jij toch echt veel harder werkt en inhoudelijk sterker bent. Misschien betrap je je collega zelfs wel op bluffen,  het verhaal wordt net iets mooier verteld dan het volgens jou in werkelijkheid is.

Hoe zorg je er nu voor dat jij ook zichtbaar bent, dat je je strategisch profileert, dat je de credit krijgt voor het werk dat je doet en dat je een goed verhaal hebt als je plotseling het woord krijgt?

Tijdens deze super interactieve workshop gaan we aan de slag met jouw profilering.

Je leert en ervaart:

 • Wat de kwaliteiten en valkuilen zijn van de archetypische godinnen die we op het werk kunnen inzetten en welke combinatie van archetypen het meest effectief is om jezelf zichtbaar te maken
 • De zeven belangrijkste ongeschreven regels om jezelf te profileren
 • Hoe je de credit krijgt voor het werk dat je doet en hoe je voorkomt dat je ‘onzichtbaar werk’ doet
 • Wat het effect is van masculien en feminien taalgebruik
 • Hoe je een krachtige pitch schrijft en op welke manier je die zo brengt dat je indruk maakt
 • En last but not least: je leert bluffen, dan vertel jij namelijk de waarheid…

Deze workshop is een dag vol praktische tips die we met humor en de nodige relativering brengen. We geven je ook feedback op jouw LinkedIn profiel en tips voor het opbouwen van een krachtig CV.

Je gaat naar huis met een glimlach en veel energie om jezelf vanaf nu krachtig te profileren én te genieten van het spel.

Voor wie

De workshop ‘Profileren, zichtbaarheid en impact’ is bedoeld voor vrouwen die meer zichtbaar willen zijn, zich krachtiger willen profileren, de credit willen krijgen voor het werk dat zij doen en meer invloed en impact willen.

We werken met maximaal 7 deelnemers. De deelnemers hebben minimaal HBO werk- en denkniveau.

Begeleiding

De workshop ‘Profileren, zichtbaarheid en impact’ wordt gegeven door Elisa de Groot. Zij heeft ruim 35 jaar werkervaring in verschillende posities op het gebied van human resource management, consultancy en ondernemerschap. Zij is mede oprichter van In Touch Female Leadership & Career Academy en is al 25 jaar actief op het gebied van Diversiteit & Inclusie als keynote speaker, trainer en coach. Elisa is co-auteur van 4 managementboeken, waaronder de bestseller Stratego voor vrouwen. Dit boek was genomineerd voor managementboek van het jaar en er zijn meer dan 35.000 exemplaren van verkocht.

Wanneer

De workshop ‘Profileren, zichtbaarheid en impact’ organiseren we graag in-company of met open inschrijving. De datum wordt in overleg vastgesteld.

Waar

In Touch organiseert deze workshop bij jouw bedrijf in-company of in The Waverly House, een unieke landelijke locatie in De Waver, het fluistergebied tussen Ouderkerk aan den Amstel en Vinkeveen, www.waverlyhouse.nl

Investering

Er zijn 3 opties voor jou om uit te kiezen en bij iedere optie ontvang je het boek ‘Stratego voor vrouwen’ of één van onze andere managementboeken.

A | Workshop ‘Profileren, zichtbaarheid en impact’€ 995,=
B | Workshop ‘Profileren, zichtbaarheid en impact’
inclusief abonnement op de online academy
€ 1.170,=
(in plaats van € 1190,=)
C | Workshop ‘Profileren, zichtbaarheid en impact’
inclusief abonnement op de online academy en een persoonlijk coach-gesprek*
€ 1.470,=
(in plaats van € 1.545,=)

*  Het coach-gesprek wordt apart gepland, duurt ca. een uur en vindt naar keuze online of in Limmen plaats.

Workshop Onderhandelen voor vrouwen

Datum in overleg

Meisjes die zwijgen zullen nooit iets krijgen…

Vrouwen zijn veel beter in onderhandelen dan mannen, tenminste… als zij onderhandelen vanuit hun professionele rol of als zij onderhandelen voor een ander. Maar als het gaat om hun eigen belang, dan ligt het heel anders. Vrouwen vragen gemiddeld veertien maanden later om een salarisverhoging dan mannen. En ook andere belangrijke vragen, zoals uitbreiding van het opleidingsbudget, een leaseauto, secretariële ondersteuning of het projectleiderschap van die strategische opdracht, stellen ze liever uit. Terwijl bijna 60% van de mannen over hun startsalaris onderhandelt, doet slechts 7% van de vrouwen dat. Geen wonder dus dat mannen gemiddeld 11,8% meer verdienen dan vrouwen in dezelfde functie. Jammer, want onderhandelen hoort bij het strategische spel dat in organisaties wordt gespeeld. Het salarisniveau heeft gevolgen voor de status en de positie die je inneemt in een organisatie. Onderhandelen loont, zo blijkt uit het volgende rekenvoorbeeld.

Een rekenvoorbeeld

Lisa onderhandelt niet en start met een salaris van 25 duizend euro. Ronald onderhandelt wel, en start met een salaris van 30 duizend euro. Beiden zijn ze 22 jaar. Wanneer ze beiden zestig jaar zijn en we uitgaan van drie procent salarisstijging per jaar (hetgeen nog te betwijfelen valt omdat Lisa niet tussentijds onderhandelt en Ronald wel), verdient Ronald op zijn zestigste 92.243 euro en Lisa 76.870 euro. Dat verschil lijkt niet groot maar als je dat voor de 38 werkbare jaren optelt, is het verschil 361.171 euro. Wanneer het jaarlijkse verschil ook nog eens redelijk conservatief zou beleggen ruim 500.000 euro. Een bedrag dat de moeite van het onderhandelen meer dan waard is.

Waar onderhandel jij over?

Onderhandelen gaat natuurlijk niet alleen over meer salaris. Om effectief je werk te kunnen doen, moet je ook onderhandelen over bijvoorbeeld jouw takenpakket, over jouw positie in de organisatie, over budget, middelen en ondersteuning.

Tijdens de workshop krijg je praktische tips en suggesties die je direct kunt toepassen bij je volgende onderhandeling. Aan bod komen vragen als:

 • Hoe bereid ik me voor
 • Waarom moet ik meer vragen dan wat ik eigenlijk wil
 • Hoe gebruik ik de checklist
 • Hoe kan ik me voorbereiden op de eerste nee, de tweede nee, de derde nee enzovoort
 • Hoe ga ik om met verschillende persoonlijkheden
 • Hoe ga ik onderhandelen echt als een spel zien

Vanzelfsprekend gebruiken we ook tijdens deze praktische workshop veel humor. Er mag zeker gelachen worden! En we weten zeker dat je de investering heel snel terugverdient!

Voor wie

De workshop ‘Onderhandelen’ is bedoeld voor vrouwen die nu eindelijk willen leren om voor zichzelf (en natuurlijk ook voor de organisatie) te onderhandelen, er de lol van willen in zien en hun doelen willen bereiken.

We werken met groepen van 6 – 12 deelnemers.

Begeleiding

De workshop ‘Onderhandelen’ wordt gefaciliteerd door één van onze ervaren partners.

Wanneer

We organiseren deze workshop graag in company. We gaan er graag met je over in gesprek!

Workshop Unconscious (gender)bias 

Datum in overleg

‘If you have a brain, you have bias’.

Gelukkig maar, want dat zorgt er ook voor dat we veilig blijven en dat we weten hoe we ons in bepaalde situaties moeten gedragen. Het is echter wel belangrijk om bewust te zijn van onze bias.

Deze interactieve workshop van 2 uur is bedoeld voor iedereen die zicht wil krijgen op wat bias precies is en hoe het ontstaat. Je leert op welke manier bias een rol speelt bij de doorstroom van vrouwen naar meer invloedrijke posities en je leert natuurlijk ook over de bias die jij zelf hebt. Het is heel eenvoudig. Iedereen heeft onbewuste vooroordelen en doet aannames.

Tijdens de workshop bespreken vijf vormen van bias:

 • Likeability bias
 • Performance bias
 • Attribution bias
 • Maternal bias
 • Affinity bias

We onderzoeken de eigen bias die we allemaal hebben en focussen vooral op werkgerelateerde situaties. Aan de hand van praktijksituaties komen eigen biases aan de orde en bespreken we hoe we deze zoveel mogelijk kunnen verminderen. De workshop wordt afgewisseld met filmfragmenten, stellingen en onderzoeksresultaten. Vanzelfsprekend gebruiken we veel humor en sluit je met meerdere eyeopeners en een glimlach je computer af.

Voor wie

De workshop ‘Genderbias’ is bedoeld voor vrouwen en mannen die meer willen leren over onze onbewuste aannames én benieuwd zijn naar hun eigen bias.

Begeleiding

De workshop ‘Genderbias’ wordt gefaciliteerd door één van onze ervaren partners.

Wanneer

We organiseren deze workshop graag in company. Neem contact met ons op, we bespreken graag de mogelijkheden.

Strategisch inzicht en invloed

In-company, datum in overleg 

Invloed hebben we allemaal. Soms is de ene vorm van invloed net wat handiger om op een bepaald moment te gebruiken dan de andere. Uiteindelijk willen we toch allemaal onze doelen behalen.

Tijdens deze eendaagse workshop gaan we in op de 5 verschillende niveaus van invloed:

 1. Invloed door vragen te stellen
 2. Invloed door je krachtenveld inzichtelijk te hebben
 3. Invloed door je te profileren
 4. Invloed door te reflecteren
 5. Invloed door een persoonlijke visie

Afhankelijk van de situatie kun je bepalen welk niveau op dat moment het meest effectief is.

Voorbeeld:

Stel je bent ergens nieuw en je weet nog niet hoe alles precies werkt. Dan kun je natuurlijk net doen als of en je gaan profileren vanuit het derde niveau. Vaak is het op dat moment juist beter om het eerste niveau in te zetten; door vragen te stellen.

Ander voorbeeld:

Je wilt jezelf zichtbaar maken bij iemand van een andere organisatie. Je kent die persoon niet persoonlijk. Je kunt dan natuurlijk zelf direct een afspraak maken met die persoon. Dat zou dan vallen onder het derde niveau. Veel effectiever in zo’n situatie is te kijken wie je binnen jouw netwerk om een introductie kunt vragen. Dan maak je gebruik van het tweede niveau.

Nog een laatste voorbeeld:

Iemand solliciteert bij jou. Binnen jouw netwerk vraag je een beetje rond naar deze persoon. Je gebruikt het tweede niveau, bondgenootschap. Iemand zegt deze persoon te kennen en zegt dat ze best een dominante persoonlijkheid heeft. Je zou daarop kunnen afhaken. Echter je besluit om het vierde niveau te combineren met het eerste niveau. Je stelt veel vragen en reflecteert ook op je eigen beeldvorming en concludeert dat deze kandidaat in jouw ogen voldoet aan alle eisen.

Het succes van beïnvloeden hangt niet alleen af van welk niveau je op dat moment inzet maar ook van de vooroordelen die je hebt. Dit noemen we de bias. En bias hebben we allemaal. We zeggen niet voor niets: ‘If you have a brain you have bias’. Voor het succesvol beïnvloeden is het belangrijk om je eigen bias te onderzoeken en ook om te weten welke bias iemand over jou kan hebben.

Deze workshop zal interactief zijn, er is veel ruimte om te oefenen en natuurlijk ook om te lachen. Je onderzoekt wat jouw meest dominante invloed stijl is en hoe je kunt switchen van de ene naar de andere stijl.

Voor wie

De workshop ‘Strategisch inzicht en invloed’ is bedoeld voor iedereen die inzicht wil krijgen in het effect van bias. De bias die je hebt naar anderen maar ook de bias die anderen naar jou kunnen hebben. Vervolgens leer je hoe je dat op verschillende manieren kunt beïnvloeden en wanneer welke invloedsstijl het meest effectief is. Ook gaan we aan de slag met jouw krachtenveld en het herkennen en gebruiken van de verschillende niveaus van invloed.

We werken met maximaal 12 deelnemers, tenzij anders aangegeven. De deelnemers hebben minimaal HBO werk- en denkniveau. Het niveau van de workshop is HBO/WO niveau.

Begeleiding

De workshop wordt gefaciliteerd door onze ervaren trainers.

Monic Bührs en Lisa van Blaricum

 

Monic is één van de oprichters van In Touch en auteur van verschillende managementboeken waaronder de bestseller ‘Stratego voor vrouwen’. In haar rol als facilitator is zij pragmatisch, direct en humorvol.

Lisa heeft jarenlange ervaring als manager van complexe teams in de financiële dienstverlening. Haar benadering als trainer is ontwapenend. Haar kracht is om steeds te bedenken: “hoe kan ik mijn doel wel bereiken!”

Wanneer

De workshop wordt georganiseerd op 30 november 2023 van 9.00 uur tot 16.30 uur.

Waar

In Touch organiseert deze workshop in The Waverly House, een unieke landelijke locatie in De Waver, het fluistergebied tussen Ouderkerk aan den Amstel en Vinkeveen www.waverlyhouse.nl. De workshopdagen zijn altijd compleet verzorgd met koffie/thee/fris, tussendoortjes & uitgebreide lunch. Ook krijg je het boek Stratego voor vrouwen of een van onze andere boeken kado.

Investering

De investering voor deze workshop bedraagt € 995,= excl. BTW.

Wil je nog verder de diepte in?