Workshop Unconscious Bias m/v

Kwaliteiten van mannen en vrouwen bewust inzetten

De ongeschreven regels binnen organisaties en de manier waarop gespeeld wordt zijn masculien. Of het nu gaat om carriere maken of gewoon effectief je werk doen. De ongeschreven regels wijken af van de manier waarop vrouwen gewend zijn het spel te spelen. En dat levert verwarring op.

Voor vrouwen leidt het tot verbazing en onbegrip: ‘Wat gebeurt hier?’ en ‘Hoe is het mogelijk’. Maar mannen zijn zich vaak ook niet bewust van de spelregels. Het is nu eenmaal de manier waarop zij het doen. Ook zij verbazen zich over of irriteren zich aan de manier waarop vrouwen zaken aanpakken en geven adviezen als: ‘Je moet je beter profileren’ of ‘Gewoon terug gaan en het nog een keer vragen’. Organisaties die in staat zijn om de kwaliteiten van mannen en vrouwen bewust in te zetten creëren een cultuur waarin meer mensen zich gezien en gewaardeerd voelen en betere bedrijfseconomische resultaten worden geboekt.

Voor wie?

De workshop ‘Genderbias m/v’ is bedoeld voor iedereen die zicht wil krijgen op de masculiene én feminiene regels van het spel. Niet om je aan te passen en ander gedrag te gaan vertonen, maar wel om meer inzicht en waardering te krijgen voor met name de vrouwelijke kwaliteiten. Meer inzicht in de winst van het inzetten van verschillende kwaliteiten leidt tot meer vrouwen op hogere posities en betere resultaten.

Aan de hand van een aantal videofragmenten krijgen de deelnemers inzicht in de verschillende oriëntaties van mannen en vrouwen en de uitwerking daarvan in de manier waarop we in organisaties met elkaar samen werken. Wat zijn de dominante regels van het spel? En op welke manier gaan vrouwen en mannen daar anders mee om?

Onbewuste aannames

We gaan ook in op bias, de onbewuste aannames die wij allemaal hebben en die maken dat hetzelfde gedrag bij mannen heel anders wordt gewaardeerd dan bij vrouwen.
De workshop duurt 1,5 uur en is heel praktisch, interactief, humorvol en leidt tot inzicht, maar roept ook op tot nadenken over de rol die jezelf kunt spelen.

De lezingen worden met gemiddeld een 9 gewaardeerd. Ze zijn prikkelend en worden als zeer inspirerend ervaren.

De workshop Genderbias incompany organiseren?

Ervaren partners

Elisa de Groot heeft ervaring op het gebied van Human Resource Management en als Senior Consultant begeleidde zij complexe veranderingsprocessen. Inmiddels heeft zij 25 jaar ervaring met het ontwikkelen van vrouwelijk talent en het adviseren van organisaties op het gebied van genderdiversiteit. Als auteur schreef zij een aantal succesvolle managementboeken, waaronder de everseller ‘Stratego voor vrouwen’’. Elisa wordt veel geboekt als spreker. De colleges en lezingen van Elisa worden hoog beoordeeld en zijn humorvol, gegeven vanuit kracht en doen recht aan feminiene én masculiene kwaliteiten.

Mira Vasic promoveerde als bouwkundig ingenieur in Milaan. Zij werkte als gedreven lector aan de universiteit en was senior adviseur en onderzoeker bij onder andere TNO. Verder was zij corporate recruiter voor international graduates. Mira spreekt 6 talen en heeft de afgelopen 10 jaar gestudeerd en gewerkt in Nederland, Italië, Spanje en Griekenland. Mira heeft een passie voor leiderschapsontwikkeling en het versterken van hoog opgeleide vrouwen, met name in een internationale context.

Monic Bührs heeft een technische achtergrond en ontwikkelde zich verder op het commerciële en economische vlak. Ze werkte als Financieel Manager en Adviseur op het gebied van Business Development. Vanuit In Touch is zij al jaren zeer succesvol in het coachen en trainen van ambitieuze vrouwen. Daarnaast is zij auteur van een aantal managementboeken, waaronder de bestseller ‘Stratego voor vrouwen’. Monic is een veel gevraagde energieke en inspirerende keynote speaker. Kenmerkend aan Monic is haar humor, pragmatische benadering en nuchterheid.

Julia Wouters is auteur van ‘De Zijkant van de Macht’, waarom de politiek te belangrijk is om aan mannen over te laten. Van huis uit is zij politicoloog. Julia heeft ruime ervaring in de media, zowel voor als achter de schermen. De Nederlandse politiek heeft geen geheimen voor haar. Elf jaar lang zat ze, als rechterhand van Lodewijk Asscher, bovenop de macht als politiek adviseur en speechschrijver. Julia traint en coacht vrouwen om te streven naar authentiek leiderschap, is een inspirerende keynote speaker en geeft prikkelende workshops.

Referenties

Erg leuke voorbeelden die helder zijn, goed om ‘getriggerd’ te worden en inzicht te krijgen in de verschillende manieren van denken

Erg interessant, het zijn stukjes van de puzzel

I really enjoyed it, kept going through my mind days afterwards

The ladies of In Touch are great speakers, with relevant content