Persoonlijk leiderschap met impact

Workshop Stratego voor vrouwen

Als er een mooie positie vacant komt, stappen mannen er zelf op af. Krijgen ze nul op het rekest dan proberen ze het een paar dagen later gewoon nog een keer. De meeste vrouwen zijn vooral inhoudelijk met hun werk bezig en denken dat ze dan vanzelf beloond worden met een promotie.

Uit: Het Financieele Dagblad, “Slim spel in de wandelgang”

Jongetjes spelen nu eenmaal van jongsaf spelletjes om te winnen. Vrouwen vinden het vaak lastig om hun positie in het spel te scheiden van hun eigen relaties en gevoelens

Uit: De Standaard (België), “Vrouwen moeten het mannenspel leren.

Veel vrouwen deinzen ervoor terug mee te doen aan alle politieke spelletjes die er binnen hun bedrijven gespeeld worden en zoeken een andere baan

Uit: Intermediair, “Wat houdt vrouwen tegen? Ook jong, ambitieus en zonder kinderen blijven ze steken”

In bovengenoemde artikelen wordt aandacht besteed aan de “spelregels” binnen organisaties. De regels en de manier waarop gespeeld wordt, is bepaald door mannen. Als vrouwen ook de hogere posities in organisaties willen bekleden, is het van belang te weten wat de verschillen zijn in het gedrag en de aanpak van vrouwen en mannen. Niet om je aan te passen, maar wél om het spel strategisch mee te kunnen spelen.

Tijdens deze workshop gaan we in op de spelers in het spel, de spelregels en het speelveld.
De deelnemers krijgen inzicht in de verschillende oriëntaties van mannen en vrouwen en de uitwerking daarvan in de manier waarop we in organisaties met elkaar samen werken. Wat zijn de dominante regels van het spel?

We gaan in op de verschillende archetypen en de dynamiek tussen persoonlijkheden. Op welke manier kun je de spelers in het spel het beste beïnvloeden en effectief je doelen realiseren?
Je maakt een krachtenveldanalyse van jouw werksituatie. Wat is jouw speelveld? Wie zijn de spelers en wat zijn de formele en informele krachtenvelden binnen jouw organisatie? Welke positie kies je daarin? Welke strategieën en tactieken kiezen anderen? En op welke manier kun je omgaan met verschillende belangen en de spelers in het spel voor jou laten werken? Je gaat naar huis met nieuwe inzichten over gender en strategie én een uitbreiding van uw netwerk van hoger opgeleide vrouwen.

Voor wie

De workshop ‘Stratego voor vrouwen’ is bedoeld voor vrouwen die zicht willen krijgen op ‘de regels van het spel’ én willen leren hoe je het spel strategisch mee kunt spelen zonder jezelf te verliezen.

We werken met maximaal 12 deelnemers. De deelnemers hebben minimaal HBO werk- en denkniveau. Het niveau van de workshop is HBO/WO niveau.

Begeleiding

De workshop Stratego voor vrouwen wordt gefaciliteerd door onze ervaren trainers.

Elisa de Groot heeft 30 jaar werkervaring in verschillende posities op het gebied van Human Resource Management en Consultancy. Als consultant was zij met name actief op het gebied van het vormgeven en begeleiden van complexe veranderingsprocessen. In 1997 heeft zij samen met Monic Bührs In Touch female leadership & career academey opgericht en zij heeft bijna 25 jaar ervaring als keynote speaker, trainer en coach.

Wanneer

De workshop Stratego voor vrouwen wordt georganiseerd op 23 november 2020 van 9.30 uur tot 17.00 uur.

Waar

In Touch organiseert deze workshops in The Waverly House, een unieke landelijke locatie in De Waver, het fluistergebied tussen Ouderkerk aan den Amstel en Vinkeveen www.waverlyhouse.nl.

Investering

Er zijn 3 opties voor jou om uit te kiezen:

A | Workshop Stratego voor vrouwen € 895,=
excl. BTW
B | Workshop Stratego voor vrouwen
inclusief abonnement op de online academy
€ 1.070,=
(in plaats van € 1.090,=)
excl. BTW
C | Workshop Stratego voor vrouwen
inclusief abonnement op de online academy en een persoonlijk coachgesprek*
€ 1.370,=
(in plaats van € 1.445,=)
excl. BTW

Online Workshop ‘Staan en Opvallen’

De boost voor jouw zelfvertrouwen

Je kent het vast: Je zit in een vergadering en vindt het moeilijk het woord te krijgen. Als je eindelijk aan het woord bent, word je al snel in de rede gevallen of wordt jouw inbreng maar lauwtjes ontvangen.

Of je hoort via via dat mensen je moeilijk vinden om mee samen te werken, jou zelfs een bitch noemen. Terwijl je zelf het gevoel hebt vooral dat je duidelijk bent maar zeker niet onaardig. Op andere momenten hoor je weer dat je veel te aardig bent. Je vindt het maar verwarrend en het vreet aan je zelfvertrouwen.

Hoe kom je goed uit de verf? Hoe sta je er als het echt nodig is? Hoe zorg je ervoor dat je gehoord en gezien wordt?

Julia Wouters weet raad. Zij leert je hoe je opvalt en blijft staan. Ze laat je zien hoe je jezelf kunt blijven en toch impact kunt hebben.

Julia geeft deze prachtige, interactieve workshop die ze baseerde op haar eigen ervaringen in de media, politiek en als opiniemaker. Ze maakt daarbij gebruik van de kennis en kunde van de Noorse psycholoog Beris Ås. Als eerste vrouwelijke Kamerlid en fractievoorzitter in het Noorse parlement herkende ze vijf manieren ze waarop haar collega’s haar invloed bewust of onbewust beperkten. Deze mechanismen zijn niet alleen op vrouwen toepasbaar, maar op eenieder die niet tot de dominante groep in een organisatie behoort.

Wanneer iemand deze dominantie technieken op jou toepast, kan dat je zelfvertrouwen ondermijnen. Bovendien zorgt het ervoor dat je minder effectief bent dan je zou willen. Maar als je ze herkent en weet hoe je er mee om kunt gaan, krijg je meer zelfvertrouwen en ben je effectiever. Ook voor leidinggevenden en professionals die de overgang van een diverse naar een inclusieve organisatie willen maken, is deze workshop een must. Door de dominantie strategieën te herkennen, ze te begrijpen en bovenal te weten wat de counter-strategieën zijn kun jij zelf jouw doelen realiseren en binnen de organisatie diversiteit tot een succes maken.

Julia Wouters leert je in een dagdeel hoe je soepel om anderen heen kunt navigeren of geeft je inzicht hoe je dit soort dynamieken in jouw team kunt voorkomen.

De workshop is een feest van herkenning met volop gelegenheid voor input van de deelnemers. Er word veel gelachen. Maar bovenal: je kunt er heel praktisch mee aan de slag.

Na de workshop voel je je herboren en kansrijker die doelen te behalen waar jij voor staat.

Voor wie

De workshop ‘Staan en Opvallen’ is bedoeld voor vrouwen zich meer zichtbaar willen maken en meer gehoord willen worden om zo meer invloed te kunnen nemen.

We werken met maximaal 6 deelnemers om het interactieve karakter goed te kunnen handhaven. De deelnemers hebben minimaal HBO werk- en denkniveau. Het niveau van de workshop is HBO/WO niveau.

Begeleiding

De workshop Opstaan en Opvallen wordt gefaciliteerd door onze senior partner Julia Wouters. Zij is auteur van de bestseller ‘Zijkant van de macht’, heeft heel veel ervaring met mediaoptredens en is jaren politiek adviseur geweest van één van onze ministers.

Wanneer

De workshop Opstaan en Opvallen wordt georganiseerd op 27 november 2020 van 13.00 uur tot 17.00 uur.

 Waar

Deze workshop wordt online gegeven. Je ontvangt ruim een week voor aanvang een uitnodiging met een link naar MS Teams.

Investering

Er zijn 3 opties voor jou om uit te kiezen en bij iedere optie wordt in ieder geval het boek de Zijkant van de Macht naar je huisadres toegestuurd:

A | Workshop Staan en Opvallen € 395,=
excl. BTW
B | Workshop Staan en Opvallen
inclusief abonnement op de online academy
€ 570,=
(in plaats van € 590,=)
excl. BTW
C | Workshop Staan en Opvallen
inclusief abonnement op de online academy en een persoonlijk coachgesprek*
€ 870,=
(in plaats van € 945,=)
excl. BTW

*  Het coachgesprek wordt apart gepland, duurt max. 1,5 uur en vindt naar keuze plaats in Amsterdam of via videobellen.

Online workshop Onderhandelen voor vrouwen

(voertaal Engels)

Meisjes die zwijgen zullen nooit iets krijgen…

Vrouwen zijn veel beter in onderhandelen dan mannen, tenminste… als zij onderhandelen vanuit hun professionele rol of als zij onderhandelen voor een ander. Maar als het gaat om hun eigen belang, dan ligt het heel anders. Vrouwen vragen gemiddeld veertien maanden later om een salarisverhoging dan mannen. En ook andere belangrijke vragen, zoals uitbreiding van het opleidingsbudget, een leaseauto, secretariële ondersteuning of het projectleiderschap van die strategische opdracht, stellen ze liever uit. Terwijl bijna 60% van de mannen over hun startsalaris onderhandelt, doet slechts 7% van de vrouwen dat. Geen wonder dus dat mannen gemiddeld 11,8% meer verdienen dan vrouwen in dezelfde functie. Jammer, want onderhandelen hoort bij het strategische spel dat in organisaties wordt gespeeld. Het salarisniveau heeft gevolgen voor de status en de positie die je inneemt in een organisatie. Onderhandelen loont, zo blijkt uit het volgende rekenvoorbeeld.

Een rekenvoorbeeld

Lisa onderhandelt niet en start met een salaris van 25 duizend euro. Ronald onderhandelt wel, en start met een salaris van 30 duizend euro. Beiden zijn ze 22 jaar. Wanneer ze beiden zestig jaar zijn en we uitgaan van drie procent salarisstijging per jaar (hetgeen nog te betwijfelen valt omdat Lisa niet tussentijds onderhandelt en Ronald wel), verdient Ronald op zijn zestigste 92.243 euro en Lisa 76.870 euro. Dat verschil lijkt niet groot maar als je dat voor de 38 werkbare jaren optelt, is het verschil 361.171 euro. Wanneer het jaarlijkse verschil ook nog eens redelijk conservatief zou beleggen ruim 500.000 euro. Een bedrag dat de moeite van het onderhandelen meer dan waard is.

Waar onderhandel jij over?

Onderhandelen gaat natuurlijk niet alleen over meer salaris. Om effectief je werk te kunnen doen, moet je ook onderhandelen over bijvoorbeeld jouw takenpakket, over jouw positie in de organisatie, over budget, middelen en ondersteuning.

Tijdens de workshop krijg je praktische tips en suggesties die je direct kunt toepassen bij je volgende onderhandeling. Aan bod komen vragen als:

 • Hoe bereid ik me voor
 • Waarom moet ik meer vragen dan wat ik eigenlijk wil
 • Hoe gebruik ik de checklist
 • Hoe kan ik me voorbereiden op de eerste nee, de tweede nee, de derde nee enzovoort
 • Hoe ga ik om met verschillende persoonlijkheden
 • Hoe ga ik onderhandelen echt als een spel zien

Vanzelfsprekend gebruiken we ook tijdens deze praktische workshop veel humor. Er mag zeker gelachen worden! En we weten zeker dat je de investering heel snel terugverdient!

Voor wie

De workshop ‘Onderhandelen’ is bedoeld voor vrouwen die onderhandelen vooral gedoe vinden en het liever niet doen. Voor vrouwen die nu eindelijk willen leren om voor zichzelf te onderhandelen en er ook de lol van in willen zien.

We werken met maximaal 7 deelnemers. De deelnemers hebben minimaal HBO werk- en denkniveau. Het niveau van de workshop is HBO/WO niveau.

Begeleiding

De workshop ‘Onderhandelen’ wordt gefaciliteerd door één van onze ervaren partners.

Wanneer

De workshop ‘Genderbias’ wordt georganiseerd op 15 januari van 10.00 uur tot 12.30 uur.

Waar

Thuis! We werken in principe met MS Teams, maar andere opties zoals Webex, Zoom etc. zijn ook mogelijk.

Investering

Er zijn 3 opties voor jou om uit te kiezen:

A| Workshop Onderhandelen                                                                              € 295,=

B| Workshop Onderhandelen inclusief jaarabonnement op de

online academy                                                                                                        € 475,=

C| Workshop Onderhandelen inclusief jaarabonnement op de

online academy en een virtueel coachgesprek van een uur                  € 695,=

Online workshop Genderbias voor HR en Learning & Development professionals

voertaal Engels

‘If you have a brain, you are biased’.

Gelukkig maar, want dat zorgt er ook voor dat we veilig blijven en dat we weten hoe we ons in bepaalde situaties moeten gedragen. Het is echter wel belangrijk om bewust te zijn van onze bias.

Deze interactieve workshop van 2 uur is bedoeld voor iedereen die zicht wil krijgen op wat bias precies is en hoe het ontstaat. Je leert op welke manier bias een rol speelt bij de doorstroom van vrouwen naar meer invloedrijke posities en je leert natuurlijk ook over de bias die jij zelf hebt. Het is heel eenvoudig. Iedereen heeft onbewuste vooroordelen en doet aannames.

Tijdens de workshop bespreken vijf vormen van bias:

 • Likeability bias
 • Performance bias
 • Attribution bias
 • Maternal bias
 • Affinity bias

We onderzoeken de eigen bias die we allemaal hebben en focussen vooral op werkgerelateerde situaties. Aan de hand van praktijksituaties komen eigen biases aan de orde en bespreken we hoe we deze zoveel mogelijk kunnen verminderen. De workshop wordt afgewisseld met filmfragmenten, stellingen en onderzoeksresultaten. Vanzelfsprekend gebruiken we veel humor en sluit je met meerdere eyeopeners en een glimlach je computer af.

Voor wie

De workshop ‘Genderbias’ is bedoeld voor vrouwen en mannen die enerzijds meer willen weten over het onderwerp en anderzijds hun eigen bias willen ontdekken.

We werken met maximaal 6 deelnemers.

Begeleiding

De workshop ‘Genderbias’ wordt gefaciliteerd door één van onze ervaren partners.

Wanneer

De workshop ‘Genderbias’ wordt georganiseerd op 4 december van 10.00 uur tot 12.30 uur.

Waar

Thuis! We werken in principe met MS Teams, maar andere opties zoals Webex, Zoom etc. zijn ook mogelijk.

Investering

De investering voor deze workshop bedraagt € 295,= excl. BTW

Wil je nog verder de diepte in?

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen